Vanaf 3 september 2018 zullen er 2 verschillende vormen van Yoga in ons lesaanbod worden opgenomen!

Op maandagochtend om 10.00 zal er Hatha Yoga worden gegeven en op woensdagochtend om 10.00 Yin Yoga.
Benieuwd naar de verschillen? Onderstaand hebben we die in het kort uitgelegd!

Meedoen? We hebben beperkt plek en daarom werken we met inschrijving! Stuur een e-mail naar info@sportief90.nl of kom gewoon langs!

 

Wat is Hatha Yoga?

In de naam Hatha komen de Sanskriet-woorden ha (zon) en tha (maan) samen.
De zon staat voor actie, de maan voor verinnerlijking. In de Hatha yoga komen deze tegenovergestelde energieën samen. Door je concentratie en adem naar punten in het lichaam te verplaatsen, breng je daar bewustzijn.

Hatha is de meest oorspronkelijke vorm van yoga, waarbij aandacht wordt besteed aan zowel statische als dynamische lichaamshoudingen en ontspanningsoefeningen.

Je ademhaling is hierin de verbindende kracht. Van binnenuit verken je je eigen grenzen en mogelijkheden. Het is laagdrempelig en geschikt voor iedere leeftijd .

Hatha Yoga versoepelt en versterkt je lichaam, verhoogt je concentratie en laat je een diepere innerlijke rust ervaren. Aan het einde van iedere les ontspannen we door middel van meditatie.

Wanneer: vanaf maandagochtend 3 september om 10.00

Wat is Yin Yoga?

Yin Yoga is een vrij nieuwe statische vorm van yoga, waarbij het lichaam intens gestimuleerd wordt vanuit zittende of liggende houdingen, en tegelijkertijd rustgevend werkt.

Yin Yoga ontspant de spieren. Door de houdingen langer vast te houden wordt dit extra versterkt.
Hierdoor bereik je het dieper gelegen bindweefsel , wat een positief effect heeft op het herstel van gewrichten. Het maakt dat je je soepeler en flexibeler voelt.

Ook deze vorm van yoga is laagdrempelig en geschikt voor iedereen. Het tempo tussen de verschillende Yin houdingen ligt laag. Na iedere houding nemen we rust om een diepere ontspanning in de spieren te ervaren. Aan het einde van iedere les ontspannen we door middel van meditatie.

Wanneer: vanaf woensdagochtend 5 september om 10.00